« 5 بهمن روز تولد نابغه ئ مقاومت | (به مناسبت سالروز پیروزی انقلاب اسلامی و دهه فجر ) سخنرانی امام خمینی ره در مورد اسلام, انوشیروان و ساسانیان » |
رنگلر (انگلیسی: Wrangler)
شرکت پوشاک آمریکایی است، که در زمینه تولید انواع لباس و شلوارهای جین فعالیت مینماید.
شرکت رنگلر در سال ۱۹۷۴ توسط شرکت بلو بل در شهرستان ویلیامسون، تنسی راهاندازی شد و در سال ۱۹۸۶ توسط شرکت ویاف کورپوریشن خریداری شد. دفتر مرکزی این شرکت در شهر گرینزبورو، کارولینای شمالی، ایالات متحده آمریکا قرار دارد.
واژه جین یا جینز (به انگلیسی: Jeans) از واژهٔ فرانسوی bleu de Gênes به معنی “آبی از جنوا” آمده است، جنوا (Genoa) نام شهری در ایتالیا است که معادل فرانسوی آن، ” Gênes” میشود.
لوی استراوس در بوتنهایم (از توابع پادشاهی باواریا) در خانواده یهودی بدنیا آمد و در سن ۱۸ سالگی به همراه مادر و دو خواهرش به ایالات متحده مهاجرت کردند.
توجه کنید که لوی _ استروس
با
کلود لوی-استروس یا لئو اشتراوس اشتباه نشود.
Löb Strauß
لوی اشتراوس
Levi Strauss.jpg
زادروز ۲۶ فوریهٔ ۱۸۲۹
بوتنهایم, پادشاهی باواریا
War ensign of the German Empire Navy 1848-1852.svgکنفدراسیون آلمان
درگذشت ۲۶ سپتامبر ۱۹۰۲ میلادی (۷۳ سال)
سانفرانسیسکو, کالیفرنیا
ایالات متحده آمریکا
آرامگاه کلما, کالیفرنیا
ملیت آلمانی
شناختهشده برای بنیانگذار کارخانجات شلوار جین Levi’s
دین یهودی
همسر مجرد
خانواده وی تصمیم به برپایی فروشگاه خشکبار در سانفرانسیکو که بخاطر تب جویندگان طلا تبدیل به قطب اقتصادی شده بود، گرفت و لوی جوان با انگیزه سرشناس نمودن نام خانوادگیش و پس از کسب شهروندی ایالات متحده، دست به ایجاد شعبهٔ دیگری در شرق آمریکا و در شهر نیویورک، زد.
Levi’s جین[ویرایش]
Levi’s 506 طرح جیب عقب
در سال ۱۸۷۲ خیاط یهودی ژاکوب دیویس دست به ابتکار جالبی زد. وی شروع به ساخت شلوارهای کار مردانه با لبه های فلزی و دکمه های فلزی برای استحکام بیشتر نمود. در حالیکه برای ارتقا کارش نیاز به یک شریک و همراه داشت و بنابراین نزد لوی استراوس مشتری شلوار های کارش رفت.[۳] در سال ۱۸۷۳ استراوس و دیویس با ثبت اختراع و حق انحصاری [۴] برای استفاده از میخ پرچ مس برای استحکام و افزایش دوام جیب های شلوار کار با پارچه دنیم، آن دو با خرید کارخانه نساجی Amoskeag در نیو همپشایر، شروع به تولید اولین سری از شلوارهای جین، کردند. در نیمه دوم قرن بیستم، شلوار جین Levi’s بر تن ستاره های راک رفت و بدین سان تبدیل به نماد و سمبلی برای نسل جوان شد. در عکس معروف جوانانی که در سال ۱۹۸۹ بر بالای دیوار برلین در حال برداشتن اولین آجرهای دیوار هستند، همگی این شلوار را به پا کرده اند. کمانی با دوخت دوسوزنه بر جیب عقب بزودی تبدیل به نماد تجاری این شلوار شد.و بعد از جنگ جهانی دوم با طرح کمان لیوایس بر جیب این شلوار باقیماند. [۵]
درگذشت لوی استراوس
در ۲۶ سپتامبر ۱۹۰۲ در سن ۷۳ سالگی درگذشت. وی هرگز ازدواج نکرد و تمام کارخانه و ثروتش به خواهرزاده هایش به ارث رسید. از وی خیریه هایی همچون بنیاد خیریه کمک به ایتام یهودی و همچنین خانه ایتام کاتولیک رم به جای مانده است. دارایی Levi’s در حدود شش میلیون دلار برآورد شده بود.[۶] وی در شهر کلما ایالت کالیفرنیا بخاک سپرده شده است.
یادبود او
موزه ای بنام وی در آلمان، شهر زادگاهش بوتنهایم بنا شده است. در ضمن در شهر سانفرانسیسکو نیز نمایشگاه لوی استراوس و شرکا و بسیاری دیدنیهای تاریخی دیگر از این سلطان جین در معرض عموم قرار دارد.
شلوار جین
لوی اشتراوس (فوریه ۱۸۲۹- سپتامبر ۱۹۰۲) آمریکایی مهاجر آلمانیتبار و بنیانگذار کارخانهٔ شلوار جین Levi’s در سانفرانسیسکو با نام تجاری Levi Strauss & Co است.
پارچه جین[ویرایش]
پارچه جین اولیه مبدا فرانسوی و ایتالیایی دارد، در شهر نیم (Nimes) کشور فرانسه، بافندگان تلاش کردند تا پارچه جین را بازتولید نمایند ولی به جای آن، یک پارچه مشابه با الگوی بافتی از دندههای موازی مورب (w:en:Twill|Twill) توسعه دادند که به نام دنیم شناخته می شود، واژه “دنیم” از عبارت فرانسوی “de Nimes” به معنای “از نیم” آمده است.
برای نخستین بار لباس ملوانان از پارچه جین اولیه یا دنیم تهیه شد. در دهه ۱۹۵۰ بود که استفاده از این نوع شلوار ابتدا در میان نوجوانان و سپس در میان همه مردم شایع شد. امروزه آمریکائیان سالانه ۱۴ میلیارد دلار جین خریداری میکنند.[۵] قدیمیترین مارکهای شلوار جین: لی، لیوایز (لِویز: Levi’s) متعلق به لوی استراوس (با کلود لوی استراوس جامعه شناس اشتباه نشود) و رانگلر نام دارند. شلوارهای جین معمولاً آبی رنگ (نیلی) هستند. برای رنگ این شلوارها از رنگ نیل استفاده میشود که هند اولین مرکز تولید و پروش گسترده آن بود. در حالی که تنها چند گرم نیل برای رنگ کردن یک شلوار لازم است، سالانه بیش از ۲۰ میلیون تن نیل در این صنعت مصرف میشود.[۶]
جین
به شلوارهایی گفته میشود که با پارچه دنیم یا Dungaree دوخته شده باشند. دنیم نام نوعی پارچه کتان با بافت راهراه و ضخیم است که اگرچه همهگونه پوشاک با آن دوخته میشود ولی این پارچه عمدتاً برای دوخت شلوار به کار میرود. در ایران در لفظ عوام به «جین»، «لی» هم گفته میشود که در حقیقت لی نام یک نماد بازرگانی (برند) است؛ (برند Lee). نخستین سازندگان شلوار جین آبی ژاکوب دیویس، کالوین راجرز، و لوی اشتراوس (لیوایس) در سال ۱۸۷۳ بودند[۱]؛ ولی از سال ۱۹۵۰ در میان نوجوانان محبوبیت یافتند.[۲
دنیم
یک پارچه پنبه ای محکم و ضخیم است که در آن پود از دو یا بیشتر از دو تار میگذرد. معمولاً به این پارچه رنگ نیل زده میشود و در حالی که فقط چند گرم نیل برای رنگ کردن یک شلوار لازم است، سالانه بیش از ۲۰ میلیون تن نیل در این صنعت مصرف میشود.[۲] برای نخستین بار لباس ملوانان از این جنس تهیه شد. ولی تنها در دهه ۱۹۵۰ بود که استفاده از جین ابتدا در میان نوجوانان و سپس در میان همه مردم شایع شد. امروزه آمریکائیان سالانه ۱۴ میلیارد دلار جین خریداری میکنند.
پود رشتهای است که در پهنای پارچه یا بافتههای دیگر مانند فرش اسفاده میشود، و تار در درازای آنها.
تار (warp) و پود (weft) در یک بافتهٔ ساده
فردوسی میگوید:
بیامُختشان رشتن و تافتن به تار اندرون پود را بافتن
فرم در حال بارگذاری ...