ریگان عراق را در ۱۹۸۲ از لیست کشورهای تروریست خارج کرد که به گسترش اعتبار صادرات و افزایش واردات نفت منجر شد. همچنین در ۱۹۸۶ ذخایر سیاه زخم و مواد سمی (بولیتینیوم) آمریکا با تایید دپارتمان تجاری ایالات متحده به دانشگاه بغداد منتقل شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای هماهنگی تبلیدر طول هشت سال جنگ ایران و عراق در دهه 1980، ایالات متحده و انگلستان، بهطور مخفیانه رژیم عراق را با امکانات و وسایلی تجهیز کردند که برای ساخت سلاحهای کشتار جمعی مورد نیاز بود. درست اندکی پس از آن که رئیسجمهور، رونالد ریگان، نماینده خود در خاورمیانه، دونالد رامسفلد را در سالهای 1983 و 1984 به بغداد فرستاد تا روابط عراق و آمریکا را بازگشایی کند، محمولههای میکروپی، سمی و تجهیزاتی که برای تولید سلاحهای شیمیایی و بیولوژیک مورد نیاز بودند به عراق سرازیر شدند؛ اگر چه در همان زمان، عراق به طور گستردهای از سلاحهای شیمیایی استفاده میکرد.
دونالد رامسفلد
رامسفلد اولین بار در نوزدهم و بیستم دسامبر 1983 و اول ژانویه 1984 به بغداد رفت. روزنامه واشنگتن پست گزارش داد که سیاست ایالات متحده در حمایت از عراق تغییر کرده است. آمریکا، ملتهای دوست منطقه خلیجفارس را آگاه کرد که شکست عراق در جنگ سه سالهاش با ایران میتواند در مقابل منافع آمریکا باشد و حرکتهای زیادی را برای جلوگیری از این نتیجه انجام داده است. رامسفلد در مارس 1984 به بغداد بازگشت و با وزیرخارجه، طارق عزیز دیدار کرد.
ملاقات رامسفلد در بیست و چهارم مارس، UPI از سازمان ملل متحد چنین گزارش داد: گازخردل که با یک عامل عصبی پیوند خورده بود، علیه سربازان ایرانی در طول چهل و سه ماه از جنگ خلیجمیان ایران و عراق به کار رفته است. در ضمن در پاییخت عراق، بغداد، نماینده ریاست جمهوری آمریکا، دونالد رامسفلد، گفتوگوهایی را با وزیرخارجه، طارق عزیز درباره جنگ خلیج داشته است؛ قبل از ترک کردن به سوی هدفی نامشخص!
روز گذشته، خبر گزاری ایرانیان گزارش داد که عراق در منطقه جنوبی جبهههای جنگ سلاحهای شیمیایی را به کار برده و ششصد سرباز ایرانی را مصدوم کرده است. یکی از گزارشات سازمان ملل میگوید: «سلاحهای شیمیایی در قالب بمبهای هوایی در مناطق استفاده شدهاند که توسط بازرسان متخصص مورد شناسایی قرار گرفت.» انواع عاملهای شیمیایی به کار رفته عبارتند از: کاروانیل؛ سولفید، گازخردل، اتیلن، دی متیل فوسفورآمید سیانور و یک عامل عصبی که به نام تابون شناخته میشود.
رامسفلد زمانی در عراق بود که گزارش سال 1984سازمان ملل منتشر شده بود، ولی او هیچ کلامی درباره استفاده عراق از سلاحهای شیمیایی بر زبان نیاورد. در مقابل، روزنامه نیویورک تایمز، در 29 مارس 1984 از بغداد گزارش کرد: «دیپلماتهای آمریکایی اذعان دارند که از روابط میان آمریکا و عراق خشنودند و بازیابی سطح عادی روابط دیپلماتیک را پیشنهاد کردند.»
به کار بردن سلاح های شیمیایی توسط عراق در دفاع مقدس
زمانی که رامسفلد به عنوان نماینده ریگان در خاورمیانه خدمت میکرد، عراق، حجم بسیار بالایی از سلاحها و دستگاههای نظامی را از شرکتهای آمریکایی خریداری کرد خریداری بیرویه پس از آن آغاز شد که عراق در سال 1982 از لیست کذایی حامیان تروریسم خارج شد.
رامسفلد که از 1977 تا 1985 در راس شرکت داروسازی GD. Searle & Co بود در مصاحبه با شبکه خبری بی. بی.سی اذعان کرده است که او به این که عراق در زمان ملاقات او در لیست کشورهای تروریست قرار دارد، باور داشته و او به طور قطعی میدانسته که عراق از سلاحهای شیمیایی استفاده میکند. مصاحبه چهارم مارس رامسفلد با دیوید دابل (DD) خبرنگار بی.بی. سی، آشکار میکند که چگونه را مسفلد استفاده عراق از سلاحهای شیمیایی علیه ایران را میدانسته است؛
دیدی: «چگونه عراق برای آمریکایی که به آن اجازه میدهد تا در راستای منافع آمریکا از خود دفاع کند، یک تهدید است؟»
رامسفلد: «به نظر من مسئله جهان قبل از هر چیز، اشباع و گسترش سلاحهای کشتار جمعی، تکثیر این تکنولوژیها، سلاحهای شیمیایی و بیولوژیک و افزایش سلاحهای اتمی است ما میتوانیم در طول ده سال، توان سلاحهای اتمی را دو برابر کنیم! شرایط عراق به گونهای است که ما اینک در انتهای رشته قرار داریم. دوازده سال مداوم دیپلماسی را به کار بستهایم. ما تحریمهای اقتصادی را آزمودهایم، ولی اثر نکرده است.
تلاشهای بینالمللی برای جلوگیری از او که بتواند آنها را در اختیار گرفته و گسترش دهد با شکست مواجه شدهاند آنها به محدود کردن آن و در احاطه قرار داشتن منجر نشده و حتی اقدامات نظامی محدود در شمال و جنوب نتیجه نداشتهاند.
مسئله خطرناک، رابطه میان سلاح کشورهای تروریست، که عراق جزء آنهاست و موافقتهای…»
دی دی: «آمریکا بیست سال پیش عراق را از لیست کشورهای تروریستی برداشت!»
رامسفلد: «من از ان اطلاعی ندارم، من میپذیرم که…»
دیدی: «وقتی شما به عراق رفتید و با صدام حسین مذاکره کردید و آمریکا میخواست تا از عراق در جهت مقاصد خودش استفاده کند، آمریکا عراق را از آن لیست کشورهای تروریست حذف کرد تا در حقیقت به آن کمک کند تا سلاحهای شیمیایی را که اینک در صدد حذف آنها هستند، بسازید!»
رامسفلد: «من بعضی مطالب مشابه این را خواندهام، اما نمیدانم که شما این اطلاعات را از کجا آوردهاید و معتقدم که آنها صحیح نیستند چند ماه از من تقاضا شد تا برای دویست و چهل و یک مارینزی که در بیروت، لبنان کشته شدند کاری بکنم. لذا من با صدام حسین دیدار کردم، ولی من هیچ سلاح شیمیایی یا بیولوژیکی که برخی روزنامههای اروپایی دوست دارند منشتر کنند را برای او نبردم و به او ندادم و نفروختم.
حقیقت امر این است. اینک، خواه ناخواه و از جهتی، اگر دولت ایالات متحده تصمیم گرفته تا وقتی من در حاکمیت نبودهام آن را از لیست حذف کند، ممکن است حرف شما درست باشد در حقیقت من…»
دیدی: «یعنی شما میگویید نمیدانید؟ شما وقتی به آنجا رفتید نمیدانستید که عراق در لیست کشورهای تروریستی قرار دارد؟ و شما تلاش میکردید تا بازگشایی کنید…؟»
رامسفلد: «من باور داشتم که بود!»
دیدی: «رابطه میان عراق و آمریکا را؟»
رامسفلد: «درسته! و من وقتی که به آنجا رفتم، معتقد بودم که عراق در لیست کشورهای تروریستی قرار دارد.»
دیدی: «ما کمی از بحث منحرف شدیم؛ اما اجازه بدهید وارد آن بشویم. چون یکی دیگر از دلایل فقدان اعتماد یا خلاً اعتمادی است که خود شما باید آن را پر کنید. چرا که شما آنجا بودهاید و با آن شخص دیدار کردهاید.»
رامسفلد: «من به دستور رئیسجمهور(رایگان) و دستگاه امنیتی آنجا بودم تا او را ملاقات کنم و یکی از نادر کشورهای خاورمیانه که بعد از جنگ گذشته خاورمیانه با آمریکا روابط مجددشان را از سر نگرفته بودند را ببینم.»
دیدی: «البته شما نمیخواهید بگویید که از استفاده او از سلاحهای شیمیایی اطلاعی نداشتید چون وزیرخارجه همان زمان اعلام کرده بود که آنها آن سلاحها را به کار بردهاند.»
رامسفلد: «من مطمئناً آن را میدانستم. من نگفتم که آن را نمیدانستم. من گفتم که نمیدانم ایالات متحده یا من، بنابر اظهار نظر شما، آن سلاحها را به او داده بودم و اینکه من مسئولیت آن را بر دوش بکشم. این قطعا یک یاوه است.
دیدی: «من اظهار نکردم که شما مسئولیتاش را بپذیرید. من گفتم این مسئله یکی از دلایلی است که شما فقدان…»
رامسفلد: «شما گفتید تو بشخصه!»
دیدی: «نه، شما رفتید و با او صحبت کردید.»
رامسفلد: «درست است.»
دیدی: «اما آنچه من مطرح میکنم این است که در جهان خارج از ایالات متحده، مردم بارها و بارها میگویند که خوب، آنها دارند تلاش میکنند تا سلاحهایی را که ایالات متحده تحویلشان داده است را محو کنند یعنی مسئله این است که شما این هیولا را ایجاد…»
رامسفلد: «شما کیست؟»
دیدی: «شما، ایالات متحده است نه شخص شما!»
رامسفلد: «خیلی خوب. اول از همه اشتباه میکنید اگر شما به رکورد کشورهای اروپایی و سایر کشورهای پیشرفته تکنولوژیک جهان و رابطه آنها با عراق بنگرید، من فکر میکنم مییابید که حد ارتباط ایالات متحده در تجارت با عراق و همیاری تسلیحاتی پایین است. من فکر میکنم این درست است. من اطلاعاتی در اختیار ندارم، اما فکر میکنم شما موضوع را خواهید یافت. از این گذشته من تصور میکنم که اگر در زمینه برخی نقاط به حقیقت دست پیدا کنیم، برای آن کشورهایی که رژیم صدام حسین را با حجم عظیمی از آن تکنولوژیها تامین کردند، شرمآور خواهد بود.
رامسفلد در 1984 از سمت نماینده در مسائل عراق استعفا کرد. در نوامبر همان سال، روابط دیپلماتیک ایالات متحده و عراق به طور کامل بازیابی شده بود. دو سال بعد، در مقالهای پیرامون اشتیاق رامسفلد برای ورود به عرصه نامزدی ریاست جمهوری سال 1988 جمهوری خواهان، تربیون شیکاگو، کمک به بازگشایی روابط میان آمریکا و عراق به رامسفلد نسبت داده شد؛ هر چند یادآوری این نکته که رامسفلد زمانی این کار را انجام داد که طبق اعلام وزارت خارجه، عراق بهطور فعالانهای سلاحهای شیمیایی را به کار میبرد، فراموش شد.
ریگان عراق را در 1982 از لیست کشورهای تروریست خارج کرد که به گسترش اعتبار صادرات و افزایش واردات نفت منجر شد. در 1986 ذخایر سیاه زخم و مواد سمی (بولیتینیوم) آمریکا با تایید دپارتمان تجاری ایالات متحده به دانشگاه بغداد منتقل شد. محققان آمریکایی ثابت کردند که محمولههای متعددی از مواد بیولوژیک شامل بیست ویک نوع از سیاه زخم، ثبت شده که در طول سالهای 1985 تا 1988 به عراق منتقل شدهاند. میکروبهای آزمایشگاهی برای پرورش سیاه زخم، بهطور آزاد از مراکز نظامی آمریکا برای تحقیقات شیمیایی و بیولوژیک در مرکز فورت دتریک، مرکز جمعآوری گونههای آزمایشگاهی آمریکا (ATCC) به مخزن نمونههای بیولوژیک در مناصص وارد شدهاند.
ATCC در دهه 1980 دو محموله سیاه زخم را به عراق فرستاد دو نژاد سیاه زخم و شش نژاد از کلاستربدیوم بولیتینیوم در می 1986به دانشگاه بغداد رژیم عراق فرستاده شدند که بعدا بازرسان سازمان ملل آنجا را در رابطه با برنامه سلاحهای بیولوژیک عراق تشخیص دادند محموله 1988 ارسالی از ATCC نیز چهار نژاد از سیاه زخم را شامل میشد.
فرم در حال بارگذاری ...